Moje fotokniha

dsc_4862

Dospěla jsem k tomu, že už bych si zasloužila nějakou tu tištěnou verzi svého prvního „portfolia“. Jestli to tedy není příliš honosné označení pro to moje cvakání. Řadu fotoknih už jsem tvořila, buď pro svoje milé nevěsty nebo jako dárky pro rodinku nebo kamarády. Tohle byla ale moje první jenom pro mě :-) Využila jsem k tomu pro mě nového dodavatele Saal-digital a… UŽ NIKDY JINAK!

První maximálně super věc: fotoknihu jsem dodělala online a odeslala do tisku v neděli 16. října. Už v pondělí před polednem byla kniha vytištěná, svázaná a na cestě z Německa ke mně. V Bystřici v obýváku jsem ji rozbalovala ve středu v poledne, což je podle mě absolutní pecka! Od objednání po dodání na stůl ani ne tři dny. Za mě první plusový bod.

dsc_4852

Když se ještě vrátím k softwaru pro tvorbu fotoknihy: rychlá instalace, spouštění, userfriendly ovládání, veškerá komunikace v češtině, pořád jasná cena… program nepadal, nekolaboval, rozhraní bylo přehledné, fotky se snadno natahovaly do projektu a daly se i mírně upravit, super.

V programu jsem si vytvořila fotoknihu formátu horizontální A4. Zvolila jsem lesklý tisk a pevnou vatovanou vazbu. Na vazbu jsem zkusila použít matný tisk a výsledek byl… krásný.

Přišla mi nádherně heboučká a měkká knížka. Jediné, co mě trošku mrzí, že jak ju „matlám“ v rukách, je na jednobarevné matné obálce vidět obtisky prstů, ale to je spíše tím, že jsem zvolila jednobarevné řešení tmavé obálky spolu s matným tiskem… a podotýkám, že výrobce upozorňoval, že to není ideální kombinace. Nedala jsem si říct.

No a dál už to bylo pohlazení pro duši. Fotky jsou krásně ostré, v lesklém tisku vynikají překrásně živé barvy a hloubka ostrosti portrétů i kresba panoramat a krajin. Příjemné je i to, že jsou-li fotky tištěny přes střed, nemusím řešit žádné ohyby. Listy se dají na každé stránce rozevřít do maximální šířky.

Celou mou fotoknihu si můžete prolistovat online zde

Jsem nadšená a vůbec se nemusím stydět, že vás touto „reklamou“ tady obtěžuji. Protože bych vás obtěžovala i bez toho, že mě o veřejné hodnocení dodavatel požádal. Chtěla bych se vám pochlubit. A až se mě příště budou moje nevěsty a další modelky a modelové ptát, jestli nemám tip na kvalitní tisk fotek a fotoknih, moje rada bude jasná.

dsc_4855

dsc_4860

+Zatím zde nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář